Sandhedspligten

Det virker ikke ligefrem som om, at embedsmændene er sådan heeelt med på, at de har en del af ansvaret for minkskandalen. På trods af, at rigspolitichefen helt åbenlyst ikke kerer sig om loven. Så mener Dansk JURIDISK og økonomisk forbund, at det KUN er POLITIKERNE som har et problem.

Jeg mener, hvis politiet ikke helt har loven for øje, når de udfører deres job, har vi så ikke et problem?

Spørgsmålet er, hvad vi gør ved det.

Hvis embedsstanden IKKE SELV vil gå ind i en konstruktiv debat med resten af samfundet om deres manglende ethos, så må samfundet installere nogle kontrolmekanismer, som sikrer, at der er orden i sagerne.

Der er mange forskellige kontrolmekanismer man kan tænke sig. En af de mest effektive, er at sætte både den udøvende og dømmende magt på valg.

I USA kan man, i nogle stater, vælge hvilken sherif som skal styre politiet.

Det var måske en måde at gøre det på?

Jeg mener, vi kan vælge de politikere fra, som vi ikke bryder os om, men vi kan ikke vælge de politifolk og dommere fra, som vi ikke bryder os om.

På den måde, kan vi sikre, at der er en folkelig kontrol af embedsstanden, når de nu har lidt svært ved at se, at de har fejl, på trods af, at vi lige har været årtusindets største skandale igennem.

Jeg mener, hvis det ikke ligesom illustrerer, at vi har et problem med embedsstanden, så ved jeg ikke, hvad ville illustrerer problemet.

Der skal, præcis som minkkommisionen skriver, strammes op i forhold til sandhedspligt.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Previous

Akademiske katedraler

Next

MENNESKET FØRST!

1 Comment

  1. Dear Senor Trier! Your thoughts inspire the entire South American continent – please publish a book and come to Bolivia and Argentina!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by Asger Trier Engberg & For Ytringsfriheden