I går var jeg på vikingemarked, og der forsøgte jeg, at skabe lidt dokumentation af de danske vikingehåndværk. Pottemageri, træskæring, smedehåndværket, tøjfarvning, og det var faktisk lidt af en øjeåbner for mig.

Jeg har altid gået meget op i det etiske, og at gøre tingene så godt jeg nu engang kan, med de ressourcer jeg har. Jeg er faktisk stolt af, hvad jeg kan lave med TV Frihed og på mine blogs og skriv.

Jeg har ikke tænkt så meget over, hvor jeg nu engang har den holdning fra, at arbejde med noget, og så skabe noget, som er så godt som jeg kan lave det. Men det er ret tydeligt, at det er nogle værdier som jeg har lært af danske håndværkere.

Det var simpelthen så fint, og snakke med de gamle smede og pottemagere, og høre om den store kærlighed de har, til det de laver. De går rent faktisk op i, at det de laver skal kunne holde, og at de kan være stolte af det de laver.

Den tradition går altså mange tusinde år tilbage. På venstrefløjen såvel som højrefløjen kan disse klassiske værdier bruges. På venstrefløjen i stræben efter det enkelte liv og biodiversitet. For det er der mange af håndværkerne som stræber efter. På højrefløjen i beskyttelsen af de værdier vi har i samfundet og som altså forsvinder, hvis vi ikke passer lidt på dem.

I lyset af det moralske forfald vi har set akademikerne gennemgå med DJØFisering, så er det da utrolig dejligt, at der rent faktisk er andre hjørner af samfundet, som ikke er i forfald, men stadig holder fast i at tingene skal laves ordentligt.

Så, måske er det bedre at være håndværker i dag end akademiker, måske mere værdifuldt, enklere og med en tættere kontakt til naturen?

Simple living.

G-d og g-derne bevare Danmark.