Retsreformen

Så er jeg kommet til diskussionen af retsstaten, som har været et stort nummer i denne valgkamp. Dels smed bestyrelsen af Radikale Venstre Sofie Carsten Nielsen under bussen for at stå på retssikkerheden side.

Det må man sige, er noget af et offer, og det viser faktisk, at RV har en høj moral, når det kommer til retssikkerhed.

Dels er LA kommet med et forslag til, at rette op på retssikkerheden, og det har været et issue for mange partier, som er kommet med nogle ret kontante valgløfter, som man nu renoncerer på.

For mig at se, så er problemet ved diskussionen af retsstaten, for det er jeg det vi diskuterer, at vi ikke rigtig er kommet til bunds i diskussionen.

Lige nu er fr. Mette Frederiksen den store tyran, som har svunget pisken uretmæssigt overfor et uskyldigt embedsværk, med katastrofen; mink branchens lukning, til følge.

Nu skal det lige siges, at jeg faktisk forsøgte at forsvare minkejerne med næb og klør, da de blev lukket, og det var den væsentligste årsag til at jeg begyndte at blive meget kritisk overfor S. Det var forkert, at de lukkede minkerhvervet, specielt med de metoder.

Men, problemet er ikke bare Mette Frederiksen. Mette Frederiksen har skullet slås med et embedsværk, som er politisk orienteret.

Under minkskandalen havde hun ingen problemer, men så snart det kommer til Islam, så slår de sig i tøjret, og vil ikke være med. De bliver direkte destruktive som med Lars Findsen og hans støtte til islamisk stat børnene.

Med andre ord, der er et embedsværk som er en aktiv medspiller i hele det politiske spil, og ofte med illegale og ekstremt grove metoder.

Med andre ord, en reform skal BÅDE ramme politikere og sørge for, at politikere bliver kigget efter i sømmene, OG ramme embedsværket som er ofte er dybt korrumperet.

Specielt på det sociale område, som jeg har arbejdet en del med, der er dele af samfundet fuldstændig ude i hampen i kammerati, undertrykkelse og chikane af vores handicappede medborgere.

Udfordringen er her, at skaffe borgerne den reelle retssikkerhed.

Hvordan gør man det? Man sørger for, at retsstaten er gennemlyst og borgerne ved hvad der foregår.

På nuværende tidspunkt er det lykkes myndighederne at skabe en illusion af, at alting bare at tip top, at myndighederne ALDRIG gør noget forkert og er de rene engle.

Når man tænker over det, så er det alligevel imponerende at det er lykkes myndighederne at bilde danskerne ind, at de aldrig laver fejl.

Måden det er lykkes på er ved true folk til tavshed med justitsmord, at hive folk til mentaltundersøgelse, i stedet for i en retssag og ofte med vold overfor borgerne. Den værste sag jeg har hørt om, og det er bare det jeg har hørt om, er sagen med fr. Køppen som er blevet lagt i benlås af politiet og er blevet chikaneret af det lokale vandværk med en kæmperegning. Ja du hørte rigtigt, VANDVÆRKET, man skal høre meget før ørene falder af, hvornår er vandværket lige blevet en udøvende myndighed?

Så de her chikanesager som indimellem tager helt groteske former, er noget som en reform skal ramme også.

Det går altså ud over vores handicappede og mange borgere er reelt helt uden retssikkerhed. Det er modbydeligt, for at citere mor Hanne.

Problemet er kammerateri, samarbejde på tværs af myndigheder, sociale myndigheder, politi, ja selv vandværket med det formål at chikanere borgerne til tavshed.

Der er en progression I det, jo længere ud i provinsen man kommer, jo værre er det. Det er Nykøbing Falster Køppen sagen er fra. For lige at gentage mig selv, det hele er dokumenteret med retsakter som jeg har fået tilsendt af Køppens advokat.

Det falder så i øvrigt tilbage til medierne, som jo, helt åbenlyst, ikke har opfyldt deres oplysningspligt.

Men, det er en hel anden sag.

Anyway, vi skal have MERE gennemsigtighed og transparens ikke mindre, og vi skal, efter min mening bruge nogle innovative metoder. For eksempel en internetdrevet, brugerdrevet anmeldelse af politikere og myndigheder. Smiley ordningen, skal vendes om, så det er borgerne som deler smileys ud, ikke myndighederne.

Det skal nok få nogle slemme sager frem, men så er det nu engang vejen frem, og så kan det forhåbentlig beskytte vores syge og svage medborgere imod overgreb, fra blandt andet vandværket.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Previous

Den grønne omstilling

Next

Retsstaten

2 Comments

  1. Herro Mistah Tlier, we are a large group of asian publishers fascinated by your life work. Could you perlhaps contemplate pubrishing your collected works in one volume?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by Asger Trier Engberg & For Ytringsfriheden