Så er det krystalnat dag, dagen hvor mange jødiske butikker blev ødelagt i Tyskland. Det var et forvarsel for Holocaust, altså en bestialske udryddelse af jøder som skete under nazitiden.

Min egen oldemor flygtede selv fra nazisterne i en lille båd over til Sverige.

Nu er vi der så igen, trusler imod jøder fra palæstinensere, og andre migrantgrupper her i Danmark, som en konsekvens af konflikterne imellem Palæstina og Israel.

Der er mange jøder som siger; hold lidt lav profil, ellers ender det med, at du får ballade. Den der lever stille lever bedst.

Jeg har altid været meget vokal omkring mine holdninger, og haft mine meningers mod.

Det har kostet, apropos den hetz jeg lige har været igennem, for at forsøge at kaste lidt lys over socialstaten, og de horrible forhold som er indenfor den del af det danske system.

Men samtidig er det også helende. Et sår skal have lys og luft for at hele.

Jeg har, på Facebook, talt for fred imellem arabere og jøder. Det er der ingen massemedier som har turdet at tage op. Fordi det er brandfarligt.

Men en dag som i dag, hvor konflikterne står i lys lue, der er det stadig den eneste vej frem, mener jeg, at holde fast i den oplyste dialog.

Ja, det kan gøre lidt ondt engang imellem, at få smasket vores fejl op i ansigtet. Men hellere få dem frem i lyset, så vi kan gøre noget ved det, fremfor at proppe dem ned under gulvtæppet.

Jeg tror på dialogen, og jeg har altid haft en stor succes med dialog.

Jeg håber, i denne konflikt, at det også er dialogen som vinder her.

Jeg ved godt, at arabere er ligeså meget mennesker som jøder.

Vi er tit uvenner og slås, men det betyder ikke, at vi ikke er venner.

Vi skal være opmærksomme, og ikke naive. Vi skal slås for vores sikkerhed. Vi skal ikke have et holocaust til. Men vi skal hele tiden huske på, at have etikken med, i de valg vi foretager os. Hvis tingene bliver hadefulde eller kommer til at handle om hævn, så skaber vi ikke en positiv verden.

Men det er absolut ok, at forhindre endnu en krystalnat.

G-d og g-derne bevare Danmark.