Vi skal til at snakke forsvarsreform snart igen. Her er nogle yderligere refleksioner, som måske kan bruges i udviklingen af et nyt og slagkraftigt forsvar.

Der er, grundlæggende, to elementer som forandrer forsvarspolitik i disse dag. Det ene er droner, det andet er kunstig intelligens.

Det forandrer ikke bare materiel, men alt hvad der hedder forsvar, organisation, typer soldater, soldaternes ansvarsområde osv.

Det ligger yderligere lige til højrebenet for Danmark, for det gør at vi ikke længere konkurrer på økonomisk magt, men intelligens.

En enhed med cyberforsvar kan slå en hel hær.

DERFOR skal vi tænke os meget godt om, nu hvor vi skal til at skrue på forsvaret.

Vores fjender er to, men reelt kun en. Terror, altså muslimer som bekæmper demokratiet, og Rusland. Den sidste fare er slet ikke reel, det er mediespin.

Derfor skal vi, hvis vi skal bruge vores ressourcer fornuftigt, satse på materiel som primært sigter imod den terrorbevægelse som vokser sig stærkere og stærkere her i Norden. Sverige er ved at komme med på beatet mht. forsvar af deres stat. Det er vist i sidste øjeblik. De kan ikke klare det selv, men ved en fælles nordisk indsats, kan vi sammen i Norden klare udfordringerne.

Men det er oppe over, så vi skal tage det her knivskarpt alvorligt.

Med andre ord, vi skal investere i intelligente droner.

Yderligere skal vi investere tungt i cyberforsvar.

De nye droner kan så sættes ind hvor terroristerne laver oprør eller har sat sig på territorie.

Så glem alle de her nye fly og isenkram som sigter på koldkrigsførelse, invester i at kunne bruge fjendens våben imod sig selv, og hav et hav af droner på plads som kan indsættes, hvor det er nødvendigt.

Realistisk set, så står vi i en borgerkrig ikke bare i Danmark om fem ti år, men også i resten af Norden.

Den skal vi være forberedte på.

G-d bevare Danmark.

 

Her er en video som beskriver den nye droneteknologi, og den advarer os også om de etiske farer som følger med den. God video.